Kemin Tanssintuki ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää baletin harrastustoimintaa Kemissä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Kivalo-opiston ja baletinopettajan kanssa. Baletin opetuksesta ja sen järjestämisestä vastaa Kivalo-opisto. Kemin Tanssintuen jäsenistö koostuu balettikoulun oppilaista ja heidän vanhemmistaan.

 

Toiminta

Oppilaiden vanhemmat ovat aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa osallistumalla mm. esiintymisten, juhlien ja balettileirien järjestämiseen ja muuhun yhteiseen toimintaan. Jokaisessa oppilasryhmässä on kaksi vastuuhenkilöä, jotka toimivat yhteyshenkilöinä tiedottamisessa ja käytännön asioissa.

 

Marraskuun lopulla järjestetään joulujuhla ja toukokuussa kevätjuhla. Opettaja suunnittelee näytöksiin tanssit ja niiden koreografiat sekä esiintymisasut. Joulujuhla, joka on kevätesitystä pienimuotoisempi, on tarkoitettu erityisesti oppilaiden perheille ja läheisille. Joulujuhla on pidetty useana vuonna Kemin Pirtillä. Kevätjuhla on balettinäytös, jossa esitetään vuoden aikana harjoiteltuja uusia tansseja. Kevätesitys on pidetty yleensä Kemin Kaupunginteatterilla. Teatterin sali on useimmiten ollut täynnä, joten lippujen ostoon kannattaa varautua hyvissä ajoin.

 

Yhdistyksemme talous perustuu varsinaisiin ja kannatusjäsenmaksutuloihin, kevätnäytöksestä saataviin tuottoihin, erilaisista myyntikampanjoista saataviin tuottoihin sekä mahdollisiin avustuksiin ja lahjoituksiin. Näillä tuloilla katetaan mm. näytöstilojen vuokrakuluja, balettileirin kuluja, ylläpidetään yhdistyksen esiintymispukujen varastoa, avustetaan opintomatkoja ja esim. yhteisillä matkoilla kustannetaan oppilaiden pääsylippuja.

 

Pyrimme järjestämään balettileirejä, -retkiä, opintomatkoja, illanviettoja sekä antamaan oppilaille esiintymismahdollisuuksia erilaisiin tilaisuuksiin, joista kertyy tarvittavaa esiintymiskokemusta. Balettiryhmät esiintyvät mielellään ja toivoisimmekin, että ottaisitte yhteyttä meihin jos haluatte juhlaanne pienimuotoisen balettiesityksen.

 

Hallinnosta vastaa yhdistyksen hallitus, johon puheenjohtajan lisäksi kuuluu 7 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä. Jokaisesta ryhmästä valitaan myös kaksi oppilaan vanhempaa, jotka toimivat ryhmän vastuuhenkilöinä. Vastuuhenkilöt kutsutaan myös hallituksen kokouksiin, näin tieto siirtyy kokouksissa käsitellyistä asioista kaikille vanhemmille. Yhdistyksen tiedotteet ovat esillä Koivuharjun Toivolan ala-aulan ilmoitustaululla, ne jaetaan myös harjoitusten yhteydessä oppilaiden mukana koteihin. Sääntömääräiset vuosikokoukset pidetään seuraavasti: syyskokous joulukuussa sekä kevätkokous toukokuussa.